Vi har haft foredrag før - men ...

Stress ødelægger arbejdsglæden

I havde en sjov og inspirerende dag og vedtog f.eks. 10 regler for god kommunikation osv. Det var en inspirerende underviser og I kom hjem med gode intensioner, men to uger senere var resultatet tæt på nul. Sådan går det med de fleste indlæg af den type. Årsag: Når hverdagen tager over nogle få dage efter, så er det glemt. Det er ikke tanker, gruppe drøftelser og beslutninger, der styrer hverdagen. Det er vanerne og holdningerne, som styrer dagligdagen.

Få et større udbytte. Lav om på holdninger og vaner.

Arbejdsglæde og trivsel

  • Kommunikation, positivitet og arbejdsglæde handler om at skabe fokus. Kan du tale med en person eller læse en tekst eller udføre en rutineopgave og tænke på noget helt andet? 47% af tiden tænker du på noget andet, end det du reelt beskæftiger dig med, og det er rutinen der styrer. Og hvad styrer rutinen? Det gør dine holdninger, meninger og erfaringer.
  • Kan holdningerne til kollegaen, samarbejdspartneren, kunden eller arbejdsopgaven være styrende for kommunikationen? Læs mere

Tank op tænk positivt

 Tank op - tænk positivt

Humor  Positivitet Trivsel Arbejdsglæde  God kommunikation  Mulighed for selvvalgte fokusområder Varighed 1-2½ time Læs mere

I får et super inspirerende foredrag hvor I får mange "aha" oplevelser. I præsenteres for en række teknikker, som den enkelte eller gruppen kan bruge. I får rørt lattermusklerne og foredraget efterlader en virkelig positiv stemning. Foredraget er velegnet til årsmøder, som indlæg på konferencer og som trækplaster til generalforsamlinger. Et eksempel på en beskrivelse kan ses her

Positivitet på arbejdet

Positivitet der virker

Humor  Positivitet Trivsel Arbejdsglæde  God kommunikation  Selvvalgte fokusområder Simple metoderGratis telefonsupport i en måned 

Varighed 1½-2½ time Læs mere

  • Først og fremmest skal man forstå, hvordan holdningerne fungerer, og hvordan de er opstået. Det giver motivationen for at gøre noget ved det. Det er den første del af mit oplæg.
  • Så præsenteres I for en række nemme tiltag og metoder der f.eks. fremmer trivslen, arbejdsglæden, minimerer negativitet, fremmer samarbejdet eller specifikke områder, som I ønsker at fremme.
  • I vælger en af metoderne eller lader det være op til de ankelte afdelinger hvad de vil vælge.

Humørfabrikken

Positivitet der holder

Humor  Positivitet Trivsel Arbejdsglæde  God kommunikation  Selvvalgte fokusområder Simple metoder Efterfølgende proces med 3 fokusområder Gratis telefonsupport i tre måneder Varighed 2½-7 timer Læs mere

  • Først og fremmest skal man forstå, hvordan holdningerne fungerer, og hvordan de er opstået. Det giver motivationen for at gøre noget ved det. Det er den første del af mit oplæg.
  • Dernæst skal det trænes, så det bliver til automatik. Men hvem får gjort noget ved det i en travl hverdag? Derfor skal det være både logisk, nemt, sjovt og udbytterigt for den enkelte. Og det skal virke både på den interne kultur og på individniveau.
  • Hvordan gøres det i praksis?
    1. I vælger inden selve dagen 6-8 stikord, som I sender til mig.
    2. Jeg kommer med et oplæg fyldt med videoklip, stillbilleder og eksempler fra andre danske arbejdspladser, der har gjort det.
    3. Efter oplægget vælger I 3 af disse stikord. De 3 stikord vælges på ca. 10 minutter – det styrer jeg med 30+ års erfaring i, hvordan det gøres i en stor gruppe, så alle føler at de har deltaget i udvælgelsen.
    4. Derefter deles I op i 3 grupper – en for hvert stikord.
    5. Grupperne arbejder efter mit oplæg med at planlægge deres tiltag, så de er klar, når det hele starter.
    6. Gruppe nr. 1 tager teten den første uge. Og skal gruppe 1 have hele arbejdspladsen til at gøre noget ekstra for det stikord. De skal have alle til at gøre mindst to ekstra tiltag for det stikord den kommende uge. Eksempel: Positivitet. Måske står de i døren om morgenen og hilser med: ”Husk positiviteten i dag”. Kl. 10 sender de en e- mail til alle med titlen: Har du husket positiviteten i dag? De har måske hængt smileys op i kantinen. Om eftermiddagen har de planlagt endnu en ting, og du bliver sagt farvel til med et: ”Tak for i dag – du er en god kollega” eller lignende.
    7. Gruppe nr. 2 tager over ugen efter med stikord nr. 2 og derefter er det gruppe nr. 3.
    8. Ugen efter starter det forfra. Der er ideelt set 4 runder = 12 uger. Derefter er det blevet en vane. Alle har trænet både på individuelt plan og på gruppeplan

Foredragsholder Carsten Sommerskov

Ring eller skriv

Telefontid: 10 - 17  Alle ugens 7 dage