Bedste brug af dit abonnement

Det virker bedst at lytte til historierne. Det er hyggeligt selv at læse højt, men baggrundsmusikken og stemmeføringen betyder, at virkningen bliver væsentligt større, når dit barn hører lydfilerne.

Særlig sensitiv

Alle historier er velegnede. Brug dem dit barn bedst kan lide

Søvnproblemer

Alle historier er lige gode – lad barnet høre alle historierne og derefter lad barnet selv vælge.

Selvværd

Mentaltræning virker ved gentagelse. Det betyder, at dit barn skal høre de samme historier igen og igen. Start med at høre alle historierne i den rækkefølge de er nummererede til. Derefter hør evt. de historier, der ikke har numre. Lad barnet derefter selv vælge – alle historierne styrker selvværdet.
Det er forskelligt hvor hurtigt du kan forvente en virkning. Nogle børn reagerer hurtigt på historierne måske allerede efter en uge, men de fleste reagerer først mærkbart efter 1 – 3 måneder. MEN det er en god idé at fortsætte meget længere, for ingen kan få for højt selvværd.

Vrede

Læs selv sludre historien om vrede i ”Bangebukserne” op for dit barn (side 45) og følg instruktionen.

3-7 år: Start serien med numrene 1-5 forfra og hør dem alle mindst 3 gange. Hør specielt historie 2 og 3 i "Du er elsket" mange gange.

8-12 år: Start serien med numrene 1-6 forfra og hør dem alle mindst 3 gange.

Stop op ved nr. 6. ”Du er bare go’” og hør de to første historier mange gange og lyt selv med den første gang. Hvis vreden også influerer skolehverdagen inddrag så også nr. 8. Hvis dit barn trænger til lidt fornyelse kan de ikke nummererede også bruges.

Angst

Læs selv sludre historien om angst i ”Bangebukserne” op for dit barn (side 34) og følg instruktionen.

3-7 år: Start serien med numrene 1-5 og hør specielt historie nr. 2 "Nuslingerne er bange! i nr. 5

8-12 år: Start serien med numrene 1-6 historien. I "Angrebet fra Pyr" som er den første historie i nr. 2 og historien "Angsten" som er den første historie i nr. 4 er der en teknik, som dit barn kan lære at bruge når angsten melder sig.